Ebben a cikkben:
Címkék

Műfordítói Workshop-sorozat gyakorlati alkalom 6-7

2022. április 09.
1231
Műfordítói Workshop-sorozat gyakorlati alkalom 6-7

A Csokonai Nemzeti Színház és a Debreceni Egyetemi Színház az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósuló, a „Román-magyar határon átnyúló kulturális inkubátor az előadóművészek számára” (ROHU-445) elnevezésű projekt keretében műfordítói workshopot hirdet bármely romániai és magyar egyetem hallgatói, illetve művészeti szerveződések érdeklődő tagjai részére.

A projekt célja a ROHU pályázat keretén belül román-magyar kulturális kapcsolatok kialakítása és ápolása a színház, azon belül a színházi műfordítás keretrendszerén belül. A workshopokon román és magyar hallgatók dolgoznak együtt közös feladatokon.

6. gyakorlati alkalom előadói és témája: George Volceanov - Drama Translation: The Author - The Text - The Context - The Translator (On Andrea Pass's IMAGO)

7. gyakorlati alkalom előadói és témája: George Volceanov - A few textual issues / problems in the translation of Andrea Pass's IMAGO

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!