Ebben a cikkben:
Témák
Címkék

Műfordítói Workshop-sorozat gyakorlati alkalom 1-2

2021. július 27.
140
Műfordítói Workshop-sorozat gyakorlati alkalom 1-2

A Csokonai Nemzeti Színház és a Debreceni Egyetemi Színház az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósuló, a „Román-magyar határon átnyúló kulturális inkubátor az előadóművészek számára” (ROHU-445) elnevezésű projekt keretében műfordítói workshopot hirdet bármely romániai és magyar egyetem hallgatói, illetve művészeti szerveződések érdeklődő tagjai részére.

A projekt célja a ROHU pályázat keretén belül román-magyar kulturális kapcsolatok kialakítása és ápolása a színház, azon belül a színházi műfordítás keretrendszerén belül. A workshopokon román és magyar hallgatók dolgoznak együtt közös feladatokon.

1. gyakorlati alkalom előadói és témája: Andrei Dósa - Székely Csaba: Beszélgetés a Nem történt semmi című műről - fordítói szemszögből 

2. gyakorlati alkalom előadói és témája: George Volceanov - Pass Andrea: Beszélgetés az Imágó című műről - fordítói szemszögből / Discussing Andrea Pass's Imágó from the translators point of view

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!