Ebben a cikkben:
Címkék

Műfordítói Workshop-sorozat 7-9

2021. szeptember 03.
1757

A Csokonai Nemzeti Színház és a Debreceni Egyetemi Színház az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósuló, a „Román-magyar határon átnyúló kulturális inkubátor az előadóművészek számára” (ROHU-445) elnevezésű projekt keretében műfordítói workshopot hirdet bármely romániai és magyar egyetem hallgatói, illetve művészeti szerveződések érdeklődő tagjai részére.

A projekt célja a ROHU pályázat keretén belül román-magyar kulturális kapcsolatok kialakítása és ápolása a színház, azon belül a színházi műfordítás keretrendszerén belül. A workshopokon román és magyar hallgatók dolgoznak együtt közös feladatokon.

7. elméleti alkalom előadója és témája: Dr. Németh Lenke: Problems of Translation for the Stage: Cultural Transposition

8. elméleti alkalom előadója és témája: Dr. Németh Lenke: Problems of Translation for the Stage: The Languages of Theatre

9. elméleti alkalom előadója és témája: Dr. Németh Lenke: Problems of Translation for the Stage: Equivalence, Untranslatability, Loss and Gain

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!