Ebben a cikkben:
Címkék

Átadták a Szigligeti Színház új színpadát

2019. december 18.
2327

2019. december 16-án került sor arra az ünnepélyes sajtótájékoztatóra, amelynek keretében a nagyváradi Szigligeti Színház és a Regina Maria Színház újra birtokba vehette a korszerűsített nagyszínpadot. 
 

2019. július 19-én írták alá a munkálatok elvégzését célzó kivitelezési szerződést. A munkálatok egy, az Európai Regionális Fejlesztési Alap révén, az Interreg V-A Románia—Magyarország programon belül finanszírozott projekt részét képezik. 
 

A Nagyváradi Állami Színház nagyszínpadának korszerűsítésére kiírt közbeszerzést a Drumasfalt Kft., a Trameco RT és az Energolux Impex Kft. alkotta cégcsoport nyerte meg. A 2019 decemberéig ütemezett munkálatok során a színpadi deszkázat teljes cseréjére, az ügyelői, valamint hang- és fénytechnikai rendszer fejlesztésére, a zsinórpadlás részleges gépesítésére, valamint süllyesztők és egy forgószínpad beszerzésére is sor került.  

A beruházás tulajdonképpen folytatása, befejezése a váradi színházépület külső és belső felújításának, amely 2011-ben zárult le, ám az akkor elvégzett munkálatok a színpadot nem érintették. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!