Ebben a cikkben:
Címkék

Amatőr színházak - színészmesterség workshopsorozat - Szintfelmérés előtte - utána (2023. 03. 05.)

2023. március 06.
154
28

Amatőr színházak – Színészmesterség workshop-sorozat

Dátum, helyszín: 2023. 03. 05. - 14:00 – 18:00, Csokonai Fórum, (Balett terem)

Szintfelmérés előtte utána – Sóvágó Csaba

Résztvevők:

Szilágycsehi Berekenye Színjátszó Csoport: 7 fő

Derecskei Táltos Színjátszó Csoport: 9 fő

Kabai Lakat Színpad: 4 fő

Szilágycsehi Szikra Színjátszó Csoport: 5 fő

Debreceni Alföld Színpad: 11 fő

                                                    Összesen: 36 fő

Tematika:

Foglalkozás rövid leírása: Egy rövid produkció létrehozása egy hírből. A projekt tréningek ezen szakaszában a felkért trénerek egyazon feladat és cél érdekében ugyanazon feladatot több szemszögből több csoportra osztva segítette. Ezen a hétvégén történt a produktumok végső formájába öntése.

Munkamódszer: A már kiválasztott hírek történetbe fűzése és élő jelenetté, előadássá alakítása szakmai eszközök kézbe adásával és használatának segítségével, például ha fontos információ hangzik el, a játszó ne háttal beszéljen.

A foglalkozás értékelése: Ennek a feladatnak a célja az volt, hogy a játszók szabadon megpróbálhassanak egy hír apropóján egy történetet kitalálni és megvalósítani úgy, hogy színházilag értelmezhető legyen. A csoportok egymás előtt bemutatták a produkcióikat, amit több tréningen keresztül és még házi feladatban is készítettek. Mind sikeres volt, tehát sikeresen tudtak megbirkózni a szociális kihívásokkal, az egymásra való figyeléssel, a közös munkával. Mindenkinek megtalálták a megfelelő feladatot, ami szakmai ismereteken túl ön- és csoportismereteknek a fejlődése is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!