Ebben a cikkben:
Címkék

Amatőr színházak – színészmesterség workshop-sorozat - Csoportdinamika (2023.04.01.)

2023. április 03.
121
Mercs János - 0401

Amatőr színházak – Színészmesterség workshop-sorozat

Dátum, helyszín: 2023. 04. 01. - 09:00 – 13:00, Csokonai Fórum, (Balett terem)

Csoportdinamika – Mercs János

Résztvevők:

Derecskei Táltos Színjátszó Csoport: 10 fő

Szilágycsehi Berekenye Színjátszó Csoport: 5 fő

Debreceni Alföld Színpad: 8 fő

Szilágycsehi Szikra Színjátszó Csoport: 7 fő

Kabai Lakat Színpad: 4 fő

                                                    Összesen: 34 fő

Tematika:

Foglalkozás rövid leírása:  A délelőtt folyamán Janne Teller nemzetközi bestsellerével foglalkoztunk, a Semmi-vel,  illetve az abból készült színpadi szöveggel, melyet Gimesi Dóra dramaturg dolgozott át. A regény rövid ismertetése után négy jelenetet mutattam meg a résztvevőknek, és csoportokra osztva őket kezdtünk el dolgozni egy –egy szövegrészlettel. Folyamatosan kapcsolatot tartva a csoportokkal építettük az egyes jeleneteket, majd megmutattuk egymásnak. Hagytam őket elemezni, keresgélni de igyekeztem segíteni is amikor már látszott, hogy merre felé tartanak az egyes csoportok. Itt külön figyelmet fordítottunk a szituációkban az egyéni feladatok megtalálására, a színészi játékra és a jelenetek irányára, a fokozásra és lelkiállapotok pontos kifejezésére.

Munkamódszer: Külön dolgoztam a csoportokkal, elemzés után önálló munkára bíztatva őket majd újra és újra együtt építettük, csiszoltuk a jeleneteket. Bizonyos fázisában a munkának  a többi csoportnak is megmutattuk azt, hogy hol tartunk és meghallgattuk egymás javaslatait.

A foglalkozás értékelése: Nagyon inspiráló munka volt egy igazán nekik való anyaggal. Látszott, hogy problémafelvetésében, nyelvében, dinamikájában is közel érzik magukhoz. Remek, feszült mégis humorral átszőtt éles és izgalmas jelenetek születtek.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!